De geijkte uitdrukking is door de bomen het bos niet (meerzien. De betekenis is ‘door te veel op details (de bomen) te letten, het geheel (het bos) uit het oog verliezen’. Bijv je zoekt op internet, er is zoveel informatie te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar wat als er meer bossen zijn dan bomen, tja dat kan niet

Je bent op zoek naar dat document (de boom), je weet in detail wat je nodig hebt, maar je ziet alleen maar “bossen”  platforms. Letterlijk zie je door bossen de boom niet meer. Je wilt op detail niveau kijken, Iedereen heeft het over die ene boom, maar jij komt alleen maar in verschillende bossen. Je gaat het bos niet naar binnen. Want er zijn meer bossen dan bomen

Meerdere bossen, meerdere boswachter, je wilt niet verdwalen!

Elk bos heeft onderhoud nodig, de bossen verschillen van elkaar, je hebt verschillende expertise nodig. De boswachter weet heel goed hoe hun bos ervoor staat, elk bos uniek. De boswachter is trots op zijn of haar bos! De boswachter zal dan ook alles doen om het goed te onderhouden. Omdat ieder boswachter een “speciaal bos” heeft, hoeft de hulp niet te vragen van zijn collega’s , want ja ik weet toch mijn bos ervoor staat.

Wordt het niet tijd om te kappen!

 

Vergelijkbare berichten