Van toen tot nu

De start vanuit mijn jonge jaren, hoe passie voor techniek ontstaat

Vanaf mijn vroege jaren heb ik al een passie voor techniek, de onderdelen, de constructies, de toepassingen. Mijn opa gaf me ooit een meccano doos cadeau. Wat fijn om ideeën te maken en te verdwalen in het bouwen.

De start van mijn technische ontdekkingsreizen. Vele jaren later kreeg ik van mijn ouders de eerste elektronica bouwdoos, de Philips bouwdoos op mijn verjaardag. 

Wat een techniek, een lampje wat kon je laten knipperen, een radio ontvanger bouwen.

 

Mijn eerste Meccanno doos
De eerste TV cursussen van Teleac

Later de eerste leermogelijkheden via de TV, dit via Teleac, gekluisterd aan de buis op zaterdagochtend als 13 jarige. Kennis opdoen op een “digitale” manier, waarvan je nu zegt wat een mogelijkheden.

 Het bouwen van radiozenders voor piraten, al snel kwamen er stereo coders bij, antennes. In mijn werk is techniek de rode draad, nu zoveel jaren later kent mijn generatie, 55 plus de bevlogenheid van het bouwen, schroefjes, moertjes, nog steeds. Nu met Arduino, Raspery Pi, mijn ervaring “Techniek” verveeld nooit, “bouwen maar”. 

.

Mijn ervaringen in de techniek, robotica bij Robot Industrie Nederland.

Terug naar de 80’s werkzaam bij de eerste Nederlandse Robot Fabriek Kaufeldt Robot Systems, later RONED. Een kijkje terug, waar automatisering en digitaliseren opkwamen. Kijk onderstaande filmpjes, zie de ontwikkelingen hoever we nu zijn, maar ook al toen, vision systemen voor product herkenning, nu 30 jaar geleden, ook mooi de draagbare computer…..en let op de hippe muziek van toen.