Sport

Periodieke Inspectie & Onderhoud

Wat is er allemaal nodig voor de juiste inrichting in systemen met betrekking asset management. Lees meer over alle eisen waar mee je te maken krijgt met betrekking Medische producten.

Eu mollis turpis cursus nullam fermentum arcu. Purus nunc sit suspendisse neque diam. Vulputate lobortis quam.

Posuere odio facilisis vitae ac. Ipsum hendrerit suscipit accumsan et praesent mattis. Faucibus pellentesque ut id.

Music
- Music -

Lil Я€Đ#00Đ

Beware the Big Bad Wolf.

Tristique neque ut viverra sit ut duis. Luctus vivamus elementum duis aliquet suspendisse leo donec sit. Pharetra aliquam, morbi aliquam velit sed amet condimentum mauris. Rutrum dolor magna.

Ultrices sed faucibus molestie in. Eget rhoncus aliquam aliquam venenatis. Nulla at vitae morbi id parturient ac.

Commodo amet nunc et eu pharetra risus. Eget in ut blandit tincidunt consectetur. Tortor habitant viverra.

Travel
- Travel -

Aram Sarkisian

Bushwalk the whole world.

Dis id nulla ornare nibh dictum. Augue et egestas nunc odio mauris. Lacus posuere lectus eget fringilla quis. Consequat sed amet faucibus a, gravida sollicitudin. Penatibus a nisl mauris felis tellus.

Aliquet mattis urna amet, ante purus aliquet vitae et ullamcorper. Ullamcorper ac pharetra pulvinar.

Purus nunc, dolor felis elementum ullamcorper enim, mattis malesuada hac. Mattis at nulla amet nec, mattis.

Fashion
- Fashion -

Marilyn Aminoff

Ding-dong, Darling. Marvelous!

In vivamus diam vulputate egestas at sit elit. Nunc at ut egestas facilisi nulla. Risus accumsan, integer duis sed. Interdum diam interdum vehicula auctor semper aliquam sapien. Amet a et.

Ut scelerisque ipsum nec non vulputate sapien. Amet at diam elementum tellus consequat. Dui cras faucibus.

Elit nec, sit gravida cras massa sagittis non egestas elit. Aliquet velit erat dictum quisque volutpat. Arcu lacinia.

previous arrow
next arrow

Onderhoud en keuring zijn belangrijke aspecten van asset management. De onderhoudsstrategie die je volgt, heeft gevolgen  voor budget, levensduur, mankracht, risico’s en klanttevredenheid. Asset management software kan helpen bij het voorbereiden, plannen en verrekenen van onderhoudswerkzaamheden.. Daarnaast is het belangrijk om een onderhoudsplan te hebben dat voldoet aan wet- en regelgeving. 

Asset Management gaat verder dan Onderhoudsmanagement. Het doel van Asset Management is om de optimale prestaties uit de gebruiksmiddelen, oftewel de assets, te halen. Hierbij wordt rekening gehouden met acceptabele risico’s en aanvaardbare kosten over de gehele levensduur van de assets, ook wel bekend als Total Cost of Ownership. Maar naast de kosten is er een belangrijk aspect toegevoegd wat in de huidige tijd belangrijker wordt, normen en wetgeving.

Bijv. Medische producten, de zogenoemde Medical Devices. De wetgeving maakt dat je producten moet volgen, dit op basis van unieke registratie. De unieke registratie kent een wereldwijde, Europese en nationale classificaties inrichting.  Zo hebben we Europees te maken met de classificatie benoemd onder de MDR745 volgens de Eudamed Database.  in Nederland is er de AOC database voor medische hulpmiddelen.

De AOC-classificatie is gebaseerd op de toepassing van het medisch hulpmiddel (intended use). Je kunt deze codering gebruiken naast de unieke
productidentificatie (UDI-Europese wetgeving MDR). Deze combinatie van identificatie en classificatie leidt tot:

• Efficiënt en transparant beheer, harmonisatie en
standaardisatie van het assortiment
• Meetbare resultaten van de assortimentsharmonisatie
• Tijdwinst voor de inkoopafdeling, omdat medische
hulpmiddelen beter vindbaar zijn (de verborgen
kosten dalen met gemiddeld 30%).
• Benchmarken van het assortiment aan medische
hulpmiddelen tussen zorgorganisaties (onder
andere voor collectief inkopen)

Juiste onderhoud, ken je producten!

Onderhoudsvoorschriften voor medische hulpmiddelen worden gereguleerd door de MDR. De specifieke onderhoudsvoorschriften kunnen variëren afhankelijk van het type medisch hulpmiddel en de fabrikant. Fabrikanten zijn verplicht om gedetailleerde instructies voor onderhoud en gebruik bij hun producten te verstrekken, zoals vermeld in Annex I van de MDR.  Instructies en documentatie moeten geraadpleegd worden van het specifieke hulpmiddel. Belangrijk is het om de instructies van de fabrikant nauwkeurig te volgen om de veiligheid en effectiviteit van het medische hulpmiddel te waarborgen.

Bron onderzoek verricht in opdracht van IGZ, Toezichtsondersteuning Medische Technologie,
projectnummer V/080115/01/OH

Fabrikanten van hulpmiddelen zijn verplicht om een onderhoudsvoorschrift te verstrekken, voor het geval dat het onderhoud door de instelling zelf wordt uitgevoerd. De meeste respondenten hebben aangegeven dat de beschikbare onderhoudsvoorschriften hiervoor voldoende informatie bevatten. Deze voorschriften zijn echter niet altijd bij de instelling beschikbaar. Dit is vaker aan de orde bij eenvoudige hulpmiddelen, zoals rolstoelen, dan bij complexe hulpmiddelen, zoals tilliften.

Juiste documenten met betrekking onderhoud

Annex I van de MDR (Medical Device Regulation) behandelt algemene veiligheids- en prestatie-eisen voor medische hulpmiddelen. Het bevat specifieke vereisten met betrekking tot het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van medische hulpmiddelen.

Met betrekking tot onderhoud van medische hulpmiddelen bevat Annex I van de MDR geen specifieke gedetailleerde informatie over onderhoudsprocedures. In plaats daarvan legt het de algemene principes vast die fabrikanten moeten volgen om ervoor te zorgen dat medische hulpmiddelen veilig en doeltreffend blijven tijdens hun levenscyclus. Het is belangrijk om de officiële documentatie en richtlijnen van de fabrikant te raadplegen voor gedetailleerde informatie over het onderhoud van een specifiek medisch apparaat. Raadpleeg de gebruikershandleiding of contacteer de fabrikant direct voor specifieke onderhoudsinstructies voor het betreffende medische hulpmiddel.

In het algemeen omvatten onderhoudsvoorschriften voor medische hulpmiddelen zaken zoals regelmatige inspectie, kalibratie, reiniging, en vervanging van voorgeschreven onderdelen, welke gereedschappen gebruikt moeten worden. Deze voorschriften zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat het medische apparaat veilig en effectief blijft functioneren. 

Het interpreteren van de eisen en het bepalen welke eisen van toepassing zijn op het product kan verwarrend zijn. Het verplicht fabrikanten om rekening te houden met de opleiding, kennis, training, de gebruiksomgeving van het apparaat en het beoogde gebruik van het apparaat en om de gebruikers te informeren over eventuele restrisico’s.