De geijkte uitdrukking is door de bomen het bos niet (meerzien. De betekenis is ‘door te veel op details (de bomen) te letten, het geheel (het bos) uit het oog verliezen’. Bijv je zoekt op internet, er is zoveel informatie te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar wat als er meer bossen zijn dan bomen, tja dat kan niet

Je bent op zoek naar dat document (de boom), je weet in detail wat je nodig hebt, maar je ziet alleen maar “bossen”  platforms. Letterlijk zie je door bossen de boom niet meer. Je wilt op detail niveau kijken, Iedereen heeft het over die ene boom, maar jij komt alleen maar in verschillende bossen. Je gaat in het bos niet naar binnen. Want er zijn meer bossen dan bomen

 

 

Meerdere bossen, meerdere boswachter

Elk bos heeft onderhoud nodig, de bossen verschillen van elkaar, je hebt verschillende expertise nodig. De boswachters weten heel goed hoe hun bos ervoor staat, elk bos uniek. De boswachter is trots op zijn bos! Hij zal dan ook alles doen om het goed te onderhouden. Omdat hij een speciaal bos heeft, hoeft hij de hulp niet te vragen van zijn collega’s , want ja ik weet hoe mijn bos ervoor staat.

 

 

 

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *